Archiv článků

Plantain - zeleninový banán

22.10.2010 13:36
Zeleninový banán neboli banán na vaření. Plantainy- plody banánovníku rajského- se vaří, smaží, suší, melou na mouku a v Africe z nich dokonce vaří pivo. Zeleninové banány jsou poživatelné pouze po tepelné úpravě, za syrova jsou nepříjemně trpké, těžce stravitelné, protože obsahují velké množství...

—————

Gran moravia

15.10.2010 19:44
motto: sýr nejen pro milovníky italské kuchyně.   Jedná se o velmi výživný přírodní extra tvrdý dlouhozrající sýr s výraznou chutí a vůní. Tento ušlechtilý sýr se vyrábí ručně v Litovli, na malebné úrodné Hané firmou Orrero. Gran moravia sýr vzniká dle umění předávaného italskými sýraři. Zrání...

—————

Šmakoun

14.10.2010 22:07
Šmakoun je potravina s velice vysokým obsahem bílkovin při velmi nízkém obsahu tuků, sacharidů a cholesterolu. Energetická hodnota je velmi příznivě nízká, je vhodný pro zařazení do jídelníčku nejen pro zdravý životní styl, ale i při redukční dietě, diabetu, pro kardiaky, děti. V kuchyni s úspěchem...

—————

Ďobáčky

12.10.2010 21:04
Ďobáčky jsou jedinečnou, lehce stravitelnou pochutinou s vysokým obsahem bílkovin, vitamínů skupiny B, vlákniny, minerálů, zejména vápníku, hořčíku, draslíku a železa. Jsou významným zdrojem fosfolipidů. Jedná se o sójový výrobek, který můžeme zařazovat jako náhražku masa. Mají nízký glykemický...

—————

Pohanka

08.10.2010 20:52
Pohanka je jednoletá rostlina, která se vyznačuje zvláštním trojbokým tvarem. Její pravlastí jsou Himaláje, do Evropy se dostala později s příchodem Tatarů. Pohanka má moučnatá semena, pro která je přirovnávána k obilovinám. Její oblíbenost nestoupá pouze u vegetariánů a makrobiotiků, ale i u...

—————

Tofu

05.10.2010 19:42
Tofu. Čtyři písmenka. I když se to nezdá, je to potravina s velice dlouhou historií. Tofu pochází z Číny, kde se používalo již ve druhém století před naším letopočtem a odtud se rozšířilo do celého světa. Do Evropy se dostalo bohužel až na začátku 20. století, ale o to rychleji zde...

—————

Bylinky

04.10.2010 21:03
Vynikající způsob jak dietně ochutit a okořenit naše jídlo. Bylinkami jde dochutit téměř cokoliv, ať jsou to jídla slaná nebo sladká. Jsou velmi dietní, nemají téměř žádné kalorie, a proto je velmi vhodné je zařazovat do redukčního jídelníčku. Bylinky jsou také plné vitamínů a minerálů, narozdíl od...

—————