Ďobáčky

12.10.2010 21:04

Ďobáčky jsou jedinečnou, lehce stravitelnou pochutinou s vysokým obsahem bílkovin, vitamínů skupiny B, vlákniny, minerálů, zejména vápníku, hořčíku, draslíku a železa. Jsou významným zdrojem fosfolipidů. Jedná se o sójový výrobek, který můžeme zařazovat jako náhražku masa. Mají nízký glykemický index, což nám napomáhá regulovat hladinu glukozy a inzulinu v krvi.

Ďobáčky lze konzumovat za studena jako chuťovku nebo jako součást studených jídel například lehkých salátů. Velmi vhodné je využití v teplé kuchyni jako minutka nebo jako součást hlavních jídel, které odpovídají současným trendům o výživě.

Ďobáčky zakoupíte v prodejnách zdravé vyživy.

nutriční hodnoty 100g:

bílkoviny 14,8g                                

sacharidy 5,8g                                                                       

tuky 15,4g                                                                             

vláknina 13,6g  

nutriční hodnoty 150g (balení): 330kcal/ 1386kJ

bílkoviny 22,2g         

sacharidy 8,7

tuky 23g                                                         

 

Zdroj www.kalma.cz        Český výrobek

 

—————

Zpět