Ďobáčky jsou jedinečnou, lehce stravitelnou pochutinou s vysokým obsahem bílkovin, vitamínů skupiny B, vlákniny, minerálů, zejména vápníku, hořčíku, draslíku a železa. Jsou významným zdrojem fosfolipidů. Jedná se o sójový výrobek, který můžeme zařazovat jako náhražku masa. Mají nízký glykemický index, což nám napomáhá regulovat hladinu glukozy a inzulinu v krvi.
Ďobáčky lze konzumovat za studena jako chuťovku nebo jako součást studených jídel například lehkých salátů. Velmi vhodné je využití v teplé kuchyni jako minutka nebo jako součást hlavních jídel, které odpovídají současným trendům o výživě.
Ďobáčky zakoupíte v prodejnách zdravé vyživy.
nutriční hodnoty 100g:
bílkoviny 14,8g
sacharidy 5,8g
tuky 15,4g
vláknina 13,6g
nutriční hodnoty 150g (balení): 330kcal/ 1386kJ
bílkoviny 22,2g
sacharidy 8,7
tuky 23g
Zdroj www.kalma.cz Český výrobek
—————