Jídlo

Kategorie jídlo zahrnuje kalorníček, který může být vaším rychlým pomocníkem při představě o výživových hodnotách jednotlivých jídel.  Recepty budeme přidávat klasické i nové a určitě rádi zveřejníme i vaše tipy či nápady. Zajímavosti o potravinách by nám měly přinášet nové nápady a poznatky, aby se naše vaření nestalo nudné...

 


Čím výše, tím méně...

Zdroj Foto www.nutrice.cz


Pamatuj si!

  • jezte pravidelně
  • jezte vždy u jídelního stolu
  • nejezte ve spěchu
  • rozlišujte chuť od hladu
  • neujídejte z lednice
  • nesnažte se za každou cenu dojídat
  • nakupujte pouze s plným žaludkem
  • při jídle nevykonávejte jiné činnosti
  • všímejte si, jakou rychlostí jíte
  • jezte vícekrát denně, minimálně 5 menších porcí
  • zařazujte ovoce a zeleninu na každé jídlo
  • pijte dostatek tekutin, minimálně 2l denně
  • uvědomte si, jaké chyby při jídle děláte
  • neponechávejte pro Vás lákavá jídla volně dosažitelná
  • pravidelně kontrolujte váhu

Víte, že...         

vepřo knedlo zelo spálíte až po 2 hodinách rychlého běhu?


Víte, že?

zelenina nebo ovoce? - zelenina obsahuje méně cukrů, tím pádem je méně kaloričtější. Mezi nejlehčí druhy patří salát, okurka nebo chřest. Ovoce je také samozřejmě vhodné, ale lépe jej zařazovat do našeho jídelníčku v dopoledních hodinách.