Gran moravia

15.10.2010 19:44

motto: sýr nejen pro milovníky italské kuchyně.

 

Jedná se o velmi výživný přírodní extra tvrdý dlouhozrající sýr s výraznou chutí a vůní. Tento ušlechtilý sýr se vyrábí ručně v Litovli, na malebné úrodné Hané firmou Orrero. Gran moravia sýr vzniká dle umění předávaného italskými sýraři. Zrání je zcela přirozené a probíhá minimálně 10 až 14 měsíců. Tento sýr získal ocenění KlasA, které je udělováno Miniterstvem zemědělství ČR mimořádně kvalitním českým výrobkům.

Tento sýr je plnohodnotnou ideální potravinou, která v sobě zahrnuje velkou část látek nezbytných  pro zdravý život a zajišťuje vynikající fyzickou kondici. Dětští lékaři jej nově doporučují zařazovat i do prvních dětských pokrmů a dietologové také těhotným ženám, rekonvalescentům, starým lidem a sportovcům. V období růstu se gran moravia stává velmi hodnotným zdrojem vápníku,  fosforu a dalších minerálních solí a vitamínů, které jsou tak důležité pro mladý organismus. Zajímavé také zajisté je, že gran moravia může být zařazen i do jídelníčku vegetariánů, protože syřidlo používané při jeho výrobě není živočišného původu.

Sýr gran moravia nachází své uplatnění v každodenní kuchyni, používá se jako koření, základ zdravých a chutných jídel, stolní sýr, chutný doplňek k aperitivům, dále na večírky, pikniky, ke koktejlům. Nově také jako neopomominutelná součást speciálních diet.

Vynikající sýr gran moravia výtečně doplní všechny druhy těstovin, polévek, ovoce či vína.

Zdroj www.orrero.cz

—————

Zpět