pečený pstruh s bylinkami
vhodné jako večeře nebo jako oběd
porce pro 6 osob
ingredience
1000g pstruhů
2 lžíce čerctvě nasekané petrželky
2 lžíce čerstvé pažitky
2 lžíce nasekaného fenyklu
1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
1 lžíce čerstvě nasekaného oregana
1 lžíce másla
postup
Ryby pečlivě osušíme, vložíme do předehřáté pánve a zprudka opečeme tak, aby se lehce opekly. Poté je vyjmeme a přendáme do předem připraveného pekáčku tak, aby ležely v jedné vrstvě. Zasypeme nasekanými bylinkami a vložíme do trouby. Pečeme asi 10-15 min dle potřeby. Můžeme i grilovat.
Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem, které také započítejte do vašeho redukčního jídelníčku
nutriční hodnoty 1 porce
energie 209kcal/ 878kJ
bílkoviny 34g
tuky 7g
sacharidy 1g
cholesterol 97mg
Pokud si chcete přečíst něco o bylinkách, mrkněte do sekce zajímavosti o potravinách-bylinky