pečený pstruh s bylinkami

vhodné jako večeře nebo jako oběd

porce pro 6 osob

ingredience

1000g pstruhů

2 lžíce čerctvě nasekané petrželky

2 lžíce čerstvé pažitky

2 lžíce nasekaného fenyklu

1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu

1 lžíce čerstvě nasekaného oregana

1 lžíce másla

postup

Ryby pečlivě osušíme, vložíme do předehřáté pánve a zprudka opečeme tak, aby se lehce opekly. Poté je vyjmeme a přendáme do předem připraveného pekáčku tak, aby ležely v jedné vrstvě. Zasypeme nasekanými bylinkami a vložíme do trouby. Pečeme asi 10-15 min dle potřeby. Můžeme i grilovat.

Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem, které také započítejte do vašeho redukčního jídelníčku

nutriční hodnoty 1 porce

energie 209kcal/ 878kJ

bílkoviny 34g

tuky 7g

sacharidy 1g

cholesterol 97mg

 

Pokud si chcete přečíst něco o bylinkách, mrkněte do sekce zajímavosti o potravinách-bylinky

 


 

Tento recept najdete v knize "Jídlo jako životní styl" od Petra Havlíčka a Petry Lamschové