celerovomrkvová pomazánka

vhodné ke snídani či ke svačině, pro 4 osoby

ingredience

1 mrkev

1 malý celer

30g light majonézy

150g nízkotučného tvarohu

sůl, pepř, citronová šťáva

mandarinky na zpestření chuti

postup

mrkev i celer nastrouháme na jemno, celeru by mělo být přibližně 2x více než je mrkve. Smícháme s majonézou, tvarohem. Pomazánku vyšleháme do hladka. Ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou.

Podáváme ozdobené mandarinkami na celozrnné bagetce

Nutriční hodnoty jedné porce pomazánky

energie 108kcal/ 454kJ

bílkoviny 6g

tuky 6,5g

sacharidy 5,5g

cholesterol 18mg

vláknina 2g

 

 


 

Tento recept najdete v knize "Jídlo jako životní styl" od Petra Havlíčka a Petry Lamschové