porce pro 4 osoby
Ingredience
600g vepřové panenky
100g sušených hub nebo žampionů
špetka kmínu, sůl, pepř, olej
1 cibule nasekaná na jemno
Postup
Panenku nakrájejte na 1,5cm plátky. Osolíme, opepříme, zprudka opečeme na teflonové pánvi s minimem oleje z obou stran. Na druhé pánvi zpěníme cibulku, nakrájené houby a kmín. Lehce podlijeme vodou a poté dusíme. Přidáme zatažené maso a necháme spolu dovařit doměkka. Podávejte s rýží nebo bramborami. Můžete vyzkoušet i vepřové medailonky na medu, které jsou vyfoceny na obrázku.
Nutriční hodnoty jedné porce
energie 214kcal/ 899kJ
bílkoviny 40g
tuky 5g
sacharidy 1g
vláknina 1g
cholesterol 123mg
sodík 133mg
Zdroj Foto www.ahaonline.cz