porce pro 4 osoby

Ingredience

600g vepřové panenky

100g sušených hub nebo žampionů

špetka kmínu, sůl, pepř, olej

1 cibule nasekaná na jemno

Postup

Panenku nakrájejte na 1,5cm plátky. Osolíme, opepříme, zprudka opečeme na teflonové pánvi s minimem oleje z obou stran. Na druhé pánvi zpěníme cibulku, nakrájené houby a kmín. Lehce podlijeme vodou a poté dusíme. Přidáme zatažené maso a necháme spolu dovařit doměkka. Podávejte s rýží nebo bramborami. Můžete vyzkoušet i vepřové medailonky na medu, které jsou vyfoceny na obrázku.

Nutriční hodnoty jedné porce

energie 214kcal/ 899kJ

bílkoviny 40g

tuky 5g

sacharidy 1g

vláknina 1g

cholesterol 123mg

sodík 133mg

 

Zdroj Foto www.ahaonline.cz


 

 Tento recept najdete v knize "Hezky česky, hravě a zdravě!" od Petry Lamschové a Petra Havlíčka.