těstovinový salát s jarními bylinkami

porce pro 5 osob

vhodné jako lehčí oběd nebo obědová příloha k lehkému jídlu

ingredience

300g rigatoni

2 cukety

1 lilek

150g cherry rajčata

100g ricotty

oregano, tymián, bazalka

několik jarních cibulek, 1 stroužek česneku

olivovýolej, sů, pepř

postup

Těsoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na půlky, zakapeme olivovým olejem, přidáme bylinky a necháme marinovat v lednici. Nakrájíme cibulku, česnek, zpěníme na oleji a přidáme nakrájenou cuketu a lilek, osolíme a na pánvi necháme tak dlouho než zelenina změkne. Po vychladnutí smícháme s těstovinami a marinovanými rajčátky. Podáváme na listu ledového salátu a dochutíme si ricottou.

V případě, že chcete plnohodnotný oběd, podávejte s grilovaným netučným krůtím masem.

nutriční hodnoty 1 porce

energie 298kcal/ 1252kJ

bílkoviny 13g

tuky 6,5g

sacharidy 45g

cholesterol 12,5mg

vláknina 5g

 

 


 

Tento recept najdete v knize "Jídlo jako životní styl" od Petra Havlíčka a Petry Lamschové