těstovinový salát s jarními bylinkami
porce pro 5 osob
vhodné jako lehčí oběd nebo obědová příloha k lehkému jídlu
ingredience
300g rigatoni
2 cukety
1 lilek
150g cherry rajčata
100g ricotty
oregano, tymián, bazalka
několik jarních cibulek, 1 stroužek česneku
olivovýolej, sů, pepř
postup
Těsoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na půlky, zakapeme olivovým olejem, přidáme bylinky a necháme marinovat v lednici. Nakrájíme cibulku, česnek, zpěníme na oleji a přidáme nakrájenou cuketu a lilek, osolíme a na pánvi necháme tak dlouho než zelenina změkne. Po vychladnutí smícháme s těstovinami a marinovanými rajčátky. Podáváme na listu ledového salátu a dochutíme si ricottou.
V případě, že chcete plnohodnotný oběd, podávejte s grilovaným netučným krůtím masem.
nutriční hodnoty 1 porce
energie 298kcal/ 1252kJ
bílkoviny 13g
tuky 6,5g
sacharidy 45g
cholesterol 12,5mg
vláknina 5g