pečený králík
porce pro 4 osoby
vhodné jako oběd, také pro sváteční příležitost
ingredience
500g libového králičího masa
2dcl vody
pepř, mletá sladká paprika,sůl, pálivé koření dle chuti
5 stroužků česneku
2 velké cibule
1 lžíce kvalitní hořčice
3 lžíce jemného kečupu
postup
Králíka naporcujeme, vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu nejlépe do druhého dne. Pečeme do měkka. Pro zjemnění omáčky můžeme přidat máslo.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
V případě, že tento pokrm chystáte na slavnostní příležitost, určitě se podívejte do článku "české speciality zdravě".
nutriční hodnoty 1 porce ( v případě dodržení tohoto receptu!):
energie 245kcal/ 1029kJ
bílkoviny 33g
tuky 10g
sacharidy 4g
cholesterol 112mg
vláknina 0,5g