pečený králík

porce pro 4 osoby

vhodné jako oběd, také pro sváteční příležitost

ingredience

500g libového králičího masa

2dcl vody

pepř, mletá sladká paprika,sůl, pálivé koření dle chuti

5 stroužků česneku

2 velké cibule

1 lžíce kvalitní hořčice

3 lžíce jemného kečupu

postup

Králíka naporcujeme, vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu nejlépe do druhého dne. Pečeme do měkka. Pro zjemnění omáčky můžeme přidat máslo.

Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

V případě, že tento pokrm chystáte na slavnostní příležitost, určitě se podívejte do článku "české speciality zdravě".

 

nutriční hodnoty 1 porce ( v případě dodržení tohoto receptu!):

energie 245kcal/ 1029kJ

bílkoviny 33g

tuky 10g

sacharidy 4g

cholesterol 112mg

vláknina 0,5g

 

 


 

Tento recept najdete v knize "Jídlo jako životní styl" od Petra Havlíčka a Petry Lamschové