lehký salát

porce pro 2 osoby, vhodné jako oběd

ingredience

100g těstovin

1 rajče

polovina salátové okurky

80g 20% eidamu

sůl, pepř, koření dle chuti, pažitka

150g bílého jogurtu

2 vejce

postup

Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme nakrájené rajče, okurku a sýr. Osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti a promícháme s jogurtem. Servírujeme s vařeným vejcem a posypané pažitkou.

Podávejte s tmavým pečivem, které započítejte do vašeho jídelníčku.

nutriční hodnoty 1 porce

energie 421kcal/ 1768kJ

bílkoviny 30g

tuky 14g

sacharidy 41g

cholesterol 251mg

vláknina 3,5g

 


 

Tento recept najdete v knize "Jídlo jako životní styl" od Petra Havlíčka a Petry Lamschové