kuřecí prsa zapečená v jogurtu
jako příloha - zeleninová rýže
ingredience: 120g kuřecích prsou
40g bílého jogurtu
5g česneku
citronová šťáva, sůl, pepř, sušený tymián
7g oleje
10g cibule
40g syrové rýže
10g sterilovaného hrášku, 20g mrkve, 10g sterilované kukuřice
150g salátové okurky
Postup: Maso osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev krátce povaříme. Z jogurtu, citronové šťávy a prolisovaného česneku připravíme marinádu, do které vložíme kuřecí maso a necháme ho v marinádě odležet. Zapékací misku lehce zakápneme olejem, rozložíme maso, potřeme zbylou marinádou a zasypeme cibulkou, dle chuti přidáme tymián. Vložíme do trouby zapéct asi na 20min. Hrášek s kukuřicí slijeme, přidáme povařenou mrkev a vše vmícháme do uvařené rýže. Podáváme s plátky okurky.
výživové hodnoty: energie 423kcal/ 1780kJ
bílkoviny 35g, tuky 10g, sacharidy 48g, cholesterol 74mg
Tento recept najdete v knize Hubneme s rozumem tvořivě