kuřecí prsa zapečená v jogurtu

jako příloha - zeleninová rýže

ingredience: 120g kuřecích prsou

                       40g bílého jogurtu

                       5g česneku

                       citronová šťáva, sůl, pepř, sušený tymián

                       7g oleje

                       10g cibule

                       40g syrové rýže

                       10g sterilovaného hrášku, 20g mrkve, 10g sterilované kukuřice

                       150g salátové okurky

Postup: Maso osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev krátce povaříme. Z jogurtu, citronové šťávy a prolisovaného česneku připravíme marinádu, do které vložíme kuřecí maso a necháme ho v marinádě odležet. Zapékací misku lehce zakápneme olejem, rozložíme maso, potřeme zbylou marinádou a zasypeme cibulkou, dle chuti přidáme tymián. Vložíme do trouby zapéct asi na 20min. Hrášek s kukuřicí slijeme, přidáme povařenou mrkev a vše vmícháme do uvařené rýže. Podáváme s plátky okurky.

výživové hodnoty: energie 423kcal/ 1780kJ

                                 bílkoviny 35g, tuky 10g, sacharidy 48g, cholesterol 74mg

 

 

Tento recept najdete v knize Hubneme s rozumem tvořivě