porce pro 10 osob
Ingredience
2 balíčky dětských piškotů
1kg jablek
2 vanilkové pudinky
100g třtinového cukru
10g rezistentního škrobu
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, podlijeme několika lžičkami vody a dáme dusit, dokud se jablka nerozvaří na kaši. Cukr, pudinky, a škrob rozmícháme v troše studené vody, vlijeme do rozvařených jablek a společně povaříme. Kulatou formu na dort vyložíme piškoty, nalijeme první vrstvu jablečné hmoty, narovnáme další vrstvu piškotů a zalijeme zbytkem jablečné směsi, tento postup opakujeme do doby, než vypotřebujeme veškerou jablečnou směs. Dáme schladit do ledničky.
Nutriční hodnoty jedné porce
energie 203kcal/ 853kJ
bílkoviny 3g
tuky 1g
sacharidy 44g
vláknina 3g
cholesterol 0mg
sodík 23mg
Tip! Pro dodržení zdravého jídelníčku podávejte místo šlehačky lžičku mascarpone nebo zakysané smetany.
Zdroj Foto www.prozeny.cz