porce pro 10 osob

Ingredience

2 balíčky dětských piškotů

1kg jablek

2 vanilkové pudinky

100g třtinového cukru

10g rezistentního škrobu

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, podlijeme několika lžičkami vody a dáme dusit, dokud se jablka nerozvaří na kaši. Cukr, pudinky, a škrob rozmícháme v troše studené vody, vlijeme do rozvařených jablek a společně povaříme. Kulatou formu na dort vyložíme piškoty, nalijeme první vrstvu jablečné hmoty, narovnáme další vrstvu piškotů a zalijeme zbytkem jablečné směsi, tento postup opakujeme do doby, než vypotřebujeme veškerou jablečnou směs. Dáme schladit do ledničky.

Nutriční hodnoty jedné porce

energie 203kcal/ 853kJ

bílkoviny 3g

tuky 1g

sacharidy 44g

vláknina 3g

cholesterol 0mg

sodík 23mg

Tip! Pro dodržení zdravého jídelníčku podávejte místo šlehačky lžičku mascarpone nebo zakysané smetany.

 

Zdroj Foto www.prozeny.cz


 

Tento recept najdete v knize "Hezky česky, hravě a zdravě!" od Petry Lamschové a Petra Havlíčka.