Až 70% alergiků nemá problém s kozím mlékem, stojí za to ho vyzkoušet pokud trpíte ekzematickým onemocněním kůže, sníženou imunitou nebo častými záněty dutin. Tuk z kozího mléka rovněž dokáže pomoci lidem, kteří trpí onemocněním kloubů. Kozí mléko a produkty z něj jsou velmi lehce stravitelné, mléko obsahuje velmi cenné látky z bylin, které koza spásá.
Kozí mléko je velmi cenným zdrojem bílkovin (odlišné složení esenciálních aminokyselin způsobuje jeho lehkou stravitelnost, šálek kozího mléka obsahuje až 18% kvalitní bílkoviny), minerálních látek, především vápníku. Kozí mléko je i významným zdrojem riboflavinu (vitamín skupiny B), který pomáhá uvolňovat energii a chrání buňky. Hořčík obsažený v kozím mléce hraje významnou roli při ochraně srdce proti kardiovaskulárním chorobám a pomáhá snižovat krevní tlak.

Zdroj www.welnessnoviny.cz

Vyzkoušejte kozí mléko, pro jeho poměrně vysokou energetickou hodnotu jej zařazujte pouze jako doplňek stravy.

výživové hodnoty: 73kcal/ 310kJ

                              bílkoviny 3g

                              tuky 5g

                              sacharidy 4g