Squash

Co je to Squash ?

Jedná se o hru podobnou tenisu, taktéž hrají dva, ale nespornou výhodou je, že si člověk může zahrát i sám. Squash se hraje na uzavřeném hřišti speciálními raketami a míčkem na squash. Míček se odpaluje raketou na stěnu před hráči, ale může se i do bočních stěn. Účelem je poslat míček tak, aby ho soupeř neodehrál zpět, z toho vyplývá, že žádná síť se nepoužívá. Sport je to fyzicky náročný, ale o to zábavnější! Dá se provozovat celý rok a v dnešní době jsou squashové kurty velmi rozšířené. Přesná pravidla hry najdete ZDE

                       

Pro koho je Squash určen ?

Squash bude bavit všechny milovníky raketových sportů a obyčejného pinkání, ale i ostatní. Je třeba zdůraznit, že je to sport fyzicky docela náročný. Proto bych zdůraznil, že pro zájemce s předchozí nulovou sportovní aktivitou jakéhokoliv směru by bylo lepší nabrat lehce nějakou fyzičku a pak hurá do hry! V případě jakéhokoli zdravotního omezení konzultujte se svým lékařem.

Proč si jej zahrát ?

Výhodou je vysoký energetický výdej, kdy za 1 hodinu hry spálite mezi 600 - 700 kcal. Dále se vám zlepší koordinace pohybů a reflexních reakcí a samozřejmě celková fyzička. Bohužel má i své nevýhody, jako je námaha kloubů, zejména kolen a to kvůli tvrdému podloží kurtu.

Kde v Olomouci si zahrát ?

 

 

 

BEST SPORT CENTRUM