Kranking

Co je to kranking?

Už jste někdy slyšeli o spinningu pro horní polovinu těla? Že ne? Tento nový sport přímo z dílny zakladatele spinningu Johnnyho G. je naprostou novinkou ve světě fitness. Jedná se o aerobní trénink pro horní polovinu těla. Zapojeny jsou především paže, trup a břišní svaly. Kranking se provozuje ve formě skupinového svičení podobně jako spinning, intenzitu tréninku si volí každý sám, lekce probíhá pod vedením zkušených instruktorů za doprovodu motivující hudby. Někdy se setkáte s hodinou kombinovaného spinningu a krankingu, kdy první půl hodinu jedete rukama a druhou část lekce přesednete na spinner a šlapete nohama.

Proč dělat kranking?

Skvělé aerobní cvičení, naprostá novinka. Velkou výhodou je pak jeho zaměření na horní polovinu těla. Svaly vám nebudou nabývat na objemu, ale krásně zesílí, vytvarují se a získají vytrvalost.

 

Co potřebuji s sebou?

Tak jak jste normálně zvyklí- sportovní oblečení, sportovní obuv, ručník, dostatek tekutin. Při každé lekci se vám bude věnovat zkušený instruktor, dostanete měřič tepové frekvence.

Pro koho je kranking vhodný?

Kranking je opravdu velmi vhodný pro širokou skupinu lidí. Nezatěžuje kyčle, dolní část zad, je vhodný i pro lidi s nadváhou, starší, dokonce i těhotné.

 

Zdroj Foto: časopis Dieta vycházející v edici MF Dnes