Power Plate

 

Co je Power Plate ?

Je vibrační zařízení, které přináší nový rozměr do kondičního cvičení a wellness. Využívá princip Acceleration Training™ ke stimulaci přirozené odezvy organismu na vibrace. Power Plate je nová technologie, která se rozmohla do celého světa, využívají ji i profesionální sportovci. Není náročná, ale o to více zábavná a motivujíci k lepším výsledkům. Lidé si ji oblíbili zejména kvůli jednoduchosti. V poslední době je velice trendy. Uspěch této technologie potvrdily imnohé provedné studie.

                                  

Jak funguje Power Plate ?

Svou svalovou hmotu a fyzickou kondici můžete zvětšit dvěma způsoby. Buď  zvětšením zátěže, na tomto principu funguje posilování s čínkami či pomocí různých posilovacích strojů a nebo se dá využít zvětšeného zrychlení. Právě zvětšení zrychlení využívá metoda Power Plate. Tohle vyplývá z všeobecně známých Newtonových fyzikálních zákonů. Power Plate umožňuje zatěžovat lidské tělo a přitom minimalizovat nadměrné nárazy a dopady. Kdy gravitace je tou silou, která přidává zátěž tělu, v každém okamžiku při každém pohybu. Při cvičení na tomto stroji, který vydává vibrace, cítíte jakoby tělo při každém pohybu vážilo více. V konečném důsledku cítíte, že překonáváte větší zátěž, čímž provádíte vlastní posilování. Tohle je podstata posilování a zvýšení kondice na strojích Power Plate.

Pro koho je cvičení určeno ?

Cvičit mohou lidé všech věkových kategorií, což je opět výhoda od běžných sportů, které jsou třeba pro lidi staršího věku těžko snesitelné. Nezáleží ani na fyzické kondici či zdatnosti, které tady nehrajou žadnou roli. Ba dokonce není potřeba žádného talentu nebo fyzických predispozic. Dá se doporučit všem, kteří chtějí sportovat, užít si zábavu a spojit vše dohromady s vylepšením postavy, kondice a celkového zdraví fyzického, tak duševní pohody.   

Ovšem i Power Plate je vyloučeno (kontraindikováno) u osob při:

Těhotenství
DVT/Hluboká žilní trombóza
Kardiovaskulární onemocnění
Nedávné rány po operaci či chirurgickém zásahu
Syntetické/umělé klouby
Akutní kýla/onemocnění plotének/spondylolysis
Těžká cukrovka
Epilepsie
Akutní onemocnění/zánětlivé procesy
Těžké migrény
Použití kardiostimulátoru
Nedávno aplikované nitroděložní tělísko, kovové čepy, šrouby, desky, apod.
Nádory
Potíže se sítnicí/dysfunkce sítnice

Kde si v Olomouci zacvičit ?

 

 

ZDROJ: http://czech.powerplate.com/index.html