Jumping

Co je to Jumping® ?

Jedná se o skvělé skupinové cvičení na patentovaných trampolínkách, za doprovodu motivující hudby, pod vedením zkušených, profesionálních a odborně školených instruktorů. Program Jumping nenásilnou formou zvyšuje výdej energie, díky které se i zvyšuje počet spálených kalorií. Při lekci Jumpingu komplexně posílíte celé tělo, zábavnou formou protáhnete každý milimetr vašeho těla a ještě se při tom budete královsky bavit. Myšlenka tohoto originálního programu sahá do konce minulého tisíciletí a během svého vývoje si získává čím dál vyšší počet příznivců a těší se stále zvyšující oblibě.

Jak se tedy Jumping® cvičí ?

Pro cvičení se používá výhradně speciálně vyvinutá trampolínka velikosti 122cm, která vymezuje Váš prostor na cvičení. Podstatou pozitivního dopadu tohoto cvičení je především kombinace rychlých a pomalých poskoků, dynamických sprintů a silových prvků. Jednotlivé cviky i program celé lekce jsou pečlivě naplánované a mají přesně určenou svoji souslednost, která v celkovém dojmu zanechá právě komlexnost a jedinečnost tohoho cvičení. Nejedná se tedy o jakési chaotické, nahodilé skákání, ale o přesně mířené a vysoce koordinované cviky. Část lekce je zaměřena i na balanční prvky, které Vám pomáhají procvičit hluboké svalstvo a pomáhají Vám posilovat i určité svalové segmenty, o kterých jste ani nevěděli, že je máte :-)

  

Proč dělat Jumping® ?

Jumping® zlepšuje fyzickou a psychickou kondici jednoduchým a zábavným způsobem. Zvyšuje kapacitu plic pro dýchání, zvyšuje prokrvení tkání a orgánů a tím napomáhá k lepšímu fyzickému výkonu, pomáhá snížit krevní tlak a tím napomáhá proti vzniku kardiovaskulárního onemocnění jako vysokého rizikového faktoru úmrtí v České republice. Zlepšuje koordinaci, posiluje hluboké svaly a napomáhá ke krásné zpevněné postavě. Stimuluje metabolismus a tím napomáhá k redukci váhy.

Pro koho je Jumping® vhodný ?

Základem tohoto programu byla myšlenka poskytnout program, který komplexně posílí tělo a mysl a to zábavnou formou. Toto úžasné cvičení je přístupné široké veřejnosti a to bez ohledu na věk a momentální fyzickou kondici. Díky cvičení vlastní vahou nezatěžuje cvičení Jumping klouby, proto je vhodné například i pro lidi trpící obezitou. Mimo jiné dochází i k posílení  hlubokého stabilizačního svalového systému, a proto by se toto cvičení dalo využít i vrámci některých druhů rehabilitace. Případné dotazy konzultujte se svým lékařem nebo se zeptejte certifikovaných instruktorů, kteří Vám rozhodně poradí.

Co by Vás ještě mohlo zajímat o Jumping® ?

Toto cvičení smí nabízet pouze autorizovaná centra s označením Jumping®, kde lekce mohou vést pouze certifikovaní lektoři s licencí Jumping®. Pro toto cvičení lze využívat pouze trampolínky s řidítky, které jsou dodávány výhradně společností Jumping®. Pouze licenční program Jumping® je vrcholem zkušeností a opatření, které zaručují maximální bezpečnost a efektivitu celého programu prostřednictvím specializovaných školení zakladatelů a držitelů ochranných práv Jany Svobodové a Mgr. Tomáše Buriánka. Proto se nenechte ošidit nějakou pouhou napodobeninou!!!

A toto je Jumping Boom!

 

Kde si můžete Jumping® vyzkoušet ?

V současné době existuje více jak 140 fitnesscenter v tuzemsku i zahraničí a jsou připraveni přivítat i Vás. Seznam jednotlivých originálních provozovatelů tohoto jedinečného cvičení najdete na adrese www.jumping.cz

 

Zdroj:  www.jumping.cz