Indoor rowing

 

Co je to indoor rowing?

Indoor Rowing představuje cvičení na veslařském trenažéru Concept2 - v rozmezí od individuálního kondičního cvičení doma či ve fitcentru, přes skupinové lekce s instruktorem, cvičení pro redukci hmotnosti a rehabilitaci až po trénink sportovců či závody. Výraz Indoor Rowing je z angličtiny přejatý v nezměněné podobě, protože chybí vhodný český ekvivalent.

Pro koho je indoor rowing vhodný?

Indoor rowing je vhodný pro všechny bez rozdílu věku, hmotnosti či fyzické kondice. Toto cvičení je vhodné i pro lidi, kteří nemohou namáhat příliš své klouby, je vhodné toho využít i při lekcích zaměřených na redukci hmotnosti nebo cvičení seniorů. Tento typ je veden i pro různé rehabilitace po úrazech. Komerčně byl tento přístroj vyroben jako tréninkový stroj pro cvičení profesionálních veslařů a dalších sportovců.

 

Proč dělat indoor rowing?

Pod vedením zkušeného trenéra posilujete svaly zádových povrchních i hlubokých svalových skupin, břišních svalů, svalů nohou, paží atd. Toto cvičení navíc absolutně šetří klouby, tudíž po lekci indoor rowingu nebudete mít pocit zmlácenosti jak po hodině obyčejného běhu. Při tomto cvičení dosáhnete velmi vysokého energetického výdeje, účinně snižujete nadváhu, tělo zatěžujete rovnoměrně a symetricky.

Co potřebuji s sebou?

 Na toto cvičení nepotřebujete nic jiného než na jakýkoli jiný sport: sportovní oblečení, obuv, ručník, tekutiny a především chuť sportovat

Zdroj www.indoorrowing.cz

veslařský trenažér Concept 2