FLOWIN®

Co je to FLOWIN® ?

Jedná se o švédský inovativní tréninkový koncept, který byl vyvíjen skupinou elitních švédských desetibojařů. Tento program od začátku směřoval k oblastem fyzioterapie, rehabilitace, fitness, ale od počátku se zdálo, že tento unikání koncept si najde ještě širší využití. Hlavním cílem při cvičení je se zaměřit na problematiku hlubokých svalů, především pak stabilizační svalstvo trupu. FLOWIN® podporuje celkovou hybnost, stabilitu, rychlost, sílu, flexibilitu atd... První Flowin prototyp byl představen roku 2005, 2006 byla založena společnost FLOWIN AB se sídlem ve Švédsku. Od té doby jsou produkty značky Flowin prodávány téměř po celém světě. Momentálně jsou tyto produkty k dostání ve dvou verzích a to FLOWIN® PRO a FLOWIN® SPORT. Varianta PRO je určena pro profesionální využití, přenosná varianta SPORT je pak určena především pro domácí využití.

Jak se tedy FLOWIN® cvičí?

Toto cvičení je zaměřeno především na střed těla, tj. na tzv. hluboké stabilizační svalstvo. Tréninkem se procvičují veškeré partie svalových systémů a díky tomu se vaše tělo stává rychlejší, ohebnější, vytrvalejší, ale také samozřejmě štíhlejší. Tento trénink má unikátní charakter, je o něco uvolněnější, než klasické fitness aktivity, může se provádět kdykoli a kdekoli, není náročné ani na prostor ani na čas. FLOWIN® koncept nabízí více než 300 různých cviků, které zaručeně protáhnou celé vaše tělo a vy se poté budete divit, že cítíte i svaly, o kterých jste doposud ani nevěděli, že je máte :-) Obrovskou výhodou tohoto cvičení je, že se cvičí pouze s vlastní vahou těla, takže dochází pouze k přirozené zátěži, tělo není zbytečně zatěžováno, nepřepíná se a nezatěžuje klouby.

Pro koho je FLOWIN® vhodný?

Toto cvičení je vhodné absolutně pro všechny. Jak jsme se již zmínili, cvičí se pouze s vlastní vahou, takže nedochází k přetěžování svalů nebo kloubů. Toto cvičení se využívá i pro různá rehabilitační cvičení, regeneraci sportovců po tréninku i po závodě, ale samozřejmě také jako intenzivní sportovní trénink zaměřený na hluboké svaly středu těla a to například jako osobní trénink, kruhový trénink, skupinové cvičení nebo pilates. FLOWIN® při každém cviku aktivuje několik svalových skupin najednou, takže pro kvalitní procvičení celého těla stačí i 20 minut!

 Proč dělat FLOWIN® ?

Intenzivní zpevnění svalů středu vašeho těla. Rozvoj vytrvalosti, síly, flexibility, ohebnosti, výkonnosti, pohyblivosti, stability, symetrie vašeho těla, kondice a rovnováhy. Co se týká zdravotního hlediska, pak může mít nezastupitelnou úlohu v prevenci proti bolestem zad, únavě, napomáhá regeneraci a uplatní se i jako velmi kvalitní rehabilitační pomůcka jak po fyzických aktivitách, tak například po úrazu.

Kde si FLOWIN® zacvičit ?

Pokud nevíte, kde se toto unikátní cvičení nachází blízko vašeho bydliště a máte chuť si jej vyzkoušet, podívejte se na stránky www.flowin.cz, kde najdete provozovatele ve vašem okolí. Jsou zde uvedeny i seznamy certifikovaných instruktorů, kteří jsou patřičně vyškolení a měli by vám zodpovědět vaše případné otázky.

 

Zdroj www.flowin.cz

www.wellnessnoviny.cz



  

FLOWIN® PRO

Základní deska pro profesionály, pevná a snadno skladovatelná. Nejvíce se využívá ve fitness centrech, tělocvičnách a rehabilitačních zařízeních. Vhodná pro cvičení ve skupinách, ale také na kruhový nebo osobní trénink a pilates.

Sada FLOWIN® PRO obsahuje

1x pevná deska 140 x 100 cm
1x manuál
2x podložka pod chodidla
2x podložka pod ruce
1x podložka pod kolena

 

FLOWIN® PRO NIVEUS

 bílá verze výše zmíněného produktu. Pokud jste si Flowin zamilovali a nemůžete bez něho být ani venku, tak je toto přímo pro Vás. Abyste zachovali kvalitu produktu, neměli byste totiž s černou deskou cvičit venku, aby ji sluneční paprsky nepoškodily. 

 

Více informací a e-shop najdete na www.flowin.cz