Flexi-bar

Co je to vibrační kmitací tyč flexi-bar?

Původem se jedná o rehabilitační náčiní. Při tréninku s tyčí flexi-bar pracují hluboké svaly zádové, veškeré břišní svalstvo a svaly pánevního dna. Cvičení s flexi-barem je vynikající prevencí proti bolestem zad, v případě bolestí již vzniklých, je správnou technikou cvičení schopno tyto bolesti zlepšit či dokonce odstranit. Toto cvičení je skvělým tréninkem pro všechny stupně výkonnosti a pro všechny věkové skupiny. S pomocí tohoto cvičení lze trénovat a zvyšovat sílu, vytrvalost, pohyblivost a koordinaci a to ať jste profesionální sportovec, začátečník nebo zrovna rehabilitujete. Vibrační tyč flexi-bar Vám pomáhá stabilizovat trup, především pak páteř.

Kmitací tyč flexi bar je vyrobena speciálním postupem za použití sklolaminátových vláken, čímž je možno dosáhnout takové frekvence kmitů, která má pozitivní vliv na pracující svaly. Pouze tento počet kmitů, kterého dosahuje tyč flexi-bar, má za účinek silový vytrvalostní  trénink, zintenzivňuje látkovou výměnu a tím podporuje snižování tělesné hmotnosti, posiluje kardiovaskulání systém, posiluje svaly hlubokého stabilizačního systému páteře.

Jak flexi-bar funguje?

Podstatou tohoto cvičení je rozkmitání vibrační tyče flexi-bar. Aby se tělo nevychýlilo ze své stabilní pozice, začne proti tomuto kmitání pracovat hluboké zádové svalstvo, veškeré břišní svalstvo, svaly pánevního dna, paží, trupu, atd...Tím dochází k jejich aktivaci a jejich následnému posílení. Používáním tohoto náčiní dosáhnete komplexního tréninku.

Jak se flexi-bar používá?

Flexi-bar má mnohostranné použití, a proto je velmi oblíbeným náčiním. Každý z nás si podle svého zdravotního stavu, kondice, výkonnosti může zvolit takové cviky, které mu vyhovují. Jsou to cviky v lehu, sedu, ve stoji, v pohybu nebo můžete provádět cviky pro zlepšení rovnováhy. Jednotlivé cviky jsou jednoduché a naučí se je úplně každý. Je nutné pouze zapojit soustředění, koordinaci a stabilizaci vašeho těla, abyste tyč správně rozkmitali.

Proč trénovat s flexi-bar?

Při cvičení se zdokonalíte v několika důležitých schopnostech vašeho těla, jako je koncentrace, stabilita, koordinace, rovnováha atd. Trénink s flexi-bar vyžaduje energii, sílu, soustředění a aktivaci nervového systému a tím vyjadřuje svou jedinečnost při trénování.

Pro koho je cvičení s flexi-bar vhodné?

Toto cvičení je vhodné téměř pro každého bez rozdílu věku, váhy, pohlaví, národnosti atd. Před návštěvou první lekce se o tom poraďte se svým lékařem, popřípadě se na všechno zeptejte školeného instruktora, který povede vaší lekci.

 

 

Zdroj www.flexi-bar.cz

Zdroj foto www.flexi-bar.cz

                www.svitavy.cz