BOSU

Co je to BOSU?

Název vznikl jako zkratka pro "both sides up" tedy v překladu "obě strany nahoru". BOSU je moderní a oblíbený systém cvičení, určený pro komplexní zpevnění svalů celého těla, zlepšení  fyzické kondice a redukci tuku. Základem cvičení BOSU ® je speciálně vyvinutá nafukovací kopule BOSU Balance Trainer, kterou při cvičení používáme jak stranou rovnou, tak vypouklou.

Pro koho je BOSU cvičení vhodné?

Je vhodné pro všechny ať už se jedná o vrcholové sportovce nebo ty, kteří cvičí doma pro zdraví. BOSU ® cvičení je vyjímečné v tom, že zapojuje nejen vědomě ovládané svaly, ale i hluboké kosterní a další důležité svaly, například ty, které zajišťují správné držení těla.

BOSU® Balance Trainer byl původně vyvinutý pro rehabilitaci. Díky širokému rozsahu použití může BOSU cvičení používat kdokoli, jakékoli věkové kategorie od amatérů až po vrcholové sportovce, tato důmyslná pomůcka se využívá v aerobních centrech, sportovních oddílech, rehabilitačních centrech i domácnostech.

Jak probíhají lekce BOSU?

Jde o širokou škálu tréninků od balančních či rehabilitačních až po posilovací tréninky. Každá lekce BOSU trvá cca hodinu a stejně jako u jiných cvičení, by každému cvičení měla předcházet zahřívací fáze, na konci lekce pak protahovací cviky. Ideální je kombinovat cvičení BOSU s dalšími typy cvičení.

Proč dělat BOSU?

Cvičení BOSU komplexně posiluje svaly celého těla, zpevňuje šlachy a vazy, zajistí lepší koordinaci pohybu, držení těla a jako každá fyzická aktivita má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Odměnou Vám tedy bude štíhlejší postava, pevnější tělo a pravidelné cvičení může pomoci od bolesti zad a šíjových svalů.

 

 

Zdroj: www.bosu-cviceni.cz, www.vitalia.cz