Bodylastics

Co je to bodylastics?

Bodylastics jsou vlastně s nadsázkou řečeno jen pružiny. Jedná se vskutku o propracovaný set pružin, madel a různých úchytů, sloužících k upevnění. Od ostatních cvičení respektive posilování se liší nespornou výhodou, a tou je možnost cvičení doma, kdy není potřeba žádných hrazd ani jiného cvičebního materiálu, ale pouze pevných dveří, do kterých se pružiny dají uchytit. Nemusíte nikde chodit a přitom si plnohodnotně můžete zaposilovat a zacvičit doma, navíc na internetu je mnoho stránek, kde naleznete tzv. manuál, jak cvičit a jak provádět konkrétní cviky. Dokonce na této adrese http://www.youtube.com/user/bodylastics?blend=1&ob=4 naleznete předcvičení různých cviků!

Jak začít?

První věcí je konzultace s Vaším lékařem, jestli jste fyzicky způsobílí využívat Bodylastics bez způsobení si poranění! Dále je samozřejmě nutné si BODYLASTICS zakoupit, a to můžete učinit ZDE. Také je dobré  navštívit stránky www.cviceni-doma.cz, kde je vysvětleno několik základních cviků.

Proč BODYLASTICS?

Jednoduché, za to velice efektivní cvičení či posilování (záleží na užití síly pružin). Možnost provádět cviky doma. Délka cvičení je maximálně 30 min. Navíc při kombinaci s intervalovým tréninkem - běh - Vám zrychlí spalování a hubnutí půjde rychleji! 

Co vše je třeba a co nesmíme podcenit?

Potřebujeme samotné náčiní, viz odkaz na koupi výše, sportovní oblečení, ručník, hlavně voda alespoň 0,5l. Dále chuť cvičit a motivaci, ta je dost důležitá, aby Vás cvičení nepřešlo po malé chvíli. Dobré je se vyfotit před a po odcvičení určitého bloku, třeba 2 měsíců a uvidíte tu změnu.