Body styling

 

Co je to body styling?

Bodystyling pomáhá rovnoměrně formovat a zpevňovat postavu. Trénink se soustřeďuje na formování svalů celého těla, můžete se ovšem zaměřit pouze na problémové partie – stehna, hýždě a břišní svaly. Bodystyling je kombinace klasického aerobiku, který slouží k zahřátí celého těla a posilování. Tempo se střídá podle toho, které svalové skupiny zrovna procvičujeme, přičemž bychom měli periodicky střídat svaly horních a dolních končetin, aby nedošlo k jejich přetížení. Cvičením se zpevňuje a formuje celé tělo (a zejména problémové partie), dochází také k protažení a posílení těla. Při cvičení se používá náčiní – například posilovací gumičky, činky a tyče, naopak se ale nemusíte učit složité choreografie.

Pro koho je body styling určen?

Bodystyling je vhodný v podstatě pro všechny, nedoporučuje se pouze pro těhotné ženy, které nemají s bodystylingem zkušenosti a nemohou si upravit tréninkový plán tak, aby jim vyhovoval. Díky tomu, že se u bodystylingu můžete zaměřit jen na určitou část těla, můžete procvičovat vybrané partie a nezatěžovat části těla, se kterými máte případně potíže.

 Proč dělat body styling?

Bodystyling zpevňuje a tvaruje postavu, vaše svaly se díky němu stanou pevnější a pružnější. Můžete pocvičovat celé tělo nebo se zaměřit na partie, které si chcete vytvarovat.

Co potřebuji na body styling?

Bodystyling je založený na tom, že cvičíte s vlastní vahou. Používat se mohou i jednoduché pomůcky, které si však můžete na hodině vypůjčit. Neobejdete se bez pohodlného sportovního oblečení a zapomenout byste neměli ani na pití a ručník.

 

Zdroj www.ocviceni.cz