Badminton

 

Co je to Badminton?

Badminton je sport pro dva (resp. dvě dvojice), kde proti sobě protivníci raketou odpalují speciální míček přes síť. Tento sport zná řada lidí především ze svého dětství, proto může leckoho překvapit, že badminton patří mezi nejrychlejší raketové sporty,kde míček může dosáhnout rychlosti až 300 km/hod.

Na rozdíl od tenisu či squashe se používá speciální opeřený míček, v praxi se však hojně využívá i plastových míčků, které sice mají horší kvalitu, ale pokud sport neprovozujete profesionálně, bohatě s ním vystačíte. Míček má stanovenou hmotnost v rozmezí 4,74 až 5,50 gramů a délka per se pohybuje mezi 62 a 70 milimetry.

 

Pro koho je badminton určený?

Badminton je hra učená opravdu pro všechny. Hrají ho muži i ženy různého věku a je to také sport, který může hrát celá rodina i s dětmi. Jediným háčkem je, že starší lidi, začátečníci a osoby s různými kloubními onemocněními či jinými zdravotními omezeními nemusí být dostatečně rychlí, což ale pro rekreační formu badmintonu není až tak důležité. V případě, že jste zdravotně nějak omezeni, konzultujte hru badmintonu se svým lékařem.

Proč hrát badminton?

Badminton je hra, která zvyšuje fyzickou kondici a navíc procvičuje postřeh a rychlost. Pravidelným hraním si zpevníte svaly a můžete také zhubnout hezkých pár kilo.

Co potřebuji s sebou?

Na hraní badmintonu potřebujete speciální raketu a míček na badminton. Nutností je také kvalitní sportovní obuv a pohodlné oblečení, dostatek tekutin.

 

Zdroj www.ocviceni.cz, www.sportuj.com