Gran moravia

15.10.2010 19:44

motto: sýr nejen pro milovníky italské kuchyně.

 

Jedná se o velmi výživný přírodní extra tvrdý dlouhozrající sýr s výraznou chutí a vůní. Tento ušlechtilý sýr se vyrábí ručně v Litovli, na malebné úrodné Hané firmou Orrero. Gran moravia sýr vzniká dle umění předávaného italskými sýraři. Zrání je zcela přirozené a probíhá minimálně 10 až 14 měsíců. Tento sýr získal ocenění KlasA, které je udělováno Miniterstvem zemědělství ČR mimořádně kvalitním českým výrobkům.

Tento sýr je plnohodnotnou ideální potravinou, která v sobě zahrnuje velkou část látek nezbytných  pro zdravý život a zajišťuje vynikající fyzickou kondici. Dětští lékaři jej nově doporučují zařazovat i do prvních dětských pokrmů a dietologové také těhotným ženám, rekonvalescentům, starým lidem a sportovcům. V období růstu se gran moravia stává velmi hodnotným zdrojem vápníku,  fosforu a dalších minerálních solí a vitamínů, které jsou tak důležité pro mladý organismus. Zajímavé také zajisté je, že gran moravia může být zařazen i do jídelníčku vegetariánů, protože syřidlo používané při jeho výrobě není živočišného původu.

Sýr gran moravia nachází své uplatnění v každodenní kuchyni, používá se jako koření, základ zdravých a chutných jídel, stolní sýr, chutný doplňek k aperitivům, dále na večírky, pikniky, ke koktejlům. Nově také jako neopomominutelná součást speciálních diet.

Vynikající sýr gran moravia výtečně doplní všechny druhy těstovin, polévek, ovoce či vína.

Zdroj www.orrero.cz

—————

Zpět


Tvorba webových stránek zdarma Webnode